Acasa / Astrologie / Guvernatorii zilelor saptamanii

Guvernatorii zilelor saptamanii

Inca din vremurile stravechi, de cand oamenii au hotarat structura calendarului, acestia au decis ca fiecarei zile din saptamana sa-i aloce un corp ceresc care este vizibil cu ochiul liber. Drept urmare, din astrologia straveche si pana in zilele noastre fiecare zi a saptamanii are asociat un guvernator, exact la fel cum fiecare semn zodiacal are guvernatorul lui.

La ce ne ajuta sa cunoastem guvernatorii fiecarei zile a saptamanii? Pe scurt, ne ajuta sa ne atingem mai usor obiectivele pe care ni le propunem. Fiecare zi a saptamanii este guvernata de o planeta, Luna sau Soare. Daca se cunosc activitatile care sunt in armonie cu impulsurile pe care fiecare corp ceresc le transmite zilei pe care o guverneaza, atunci ne putem planifica pentru fiecare zi a saptamanii, activitati care sunt in ton impulsurile transmise de acesta. Facand acest lucru, vrand-nevrand, multe lucruri o sa para ca sunt mai usor de realizat.

Pe de alta parte, cunoasterea guvernatorilor zilelor ne poate face o minima idee despre cum este profilul fiecarei persoane in functie de ziua saptamanii in care s-a nascut. Acesti guvernatori, au si eu un cuvant de spus in alcatuirea personalitatii fiecarui om.

Guvernatorii zilelor saptamanii:

  • Luni – aceasta zi este guvernata de catre Luna. Principalele impulsuri transmise sunt: liniste sufleteasca, impacare, compasiune, duiosenie, prietenie, pasiune si sensibilitate.
  • Marti – zi guvernata de planeta Marte. Principalele impulsuri si trairi asociate sunt: dinamism, pasiune, curaj, optimism și putere.
  • Miercuri – zi guvernata de planeta Mercur. Asocierea este cu: comunicare, cunoastere, intelepciune, parteneriate si constientizare.
  • Joi – zi guvernata de planeta Jupiter. Asocierea este cu: noroc, fericire, prosperitate, imbogatire si generozitate.
  • Vineri – zi guvernata de planeta Venus. Avand in vedere ca Venus este planeta iubirii, se asociaza tot ceea ce tine de: iubire, romantism, relatii si frumusete.
  • Sambata – zi guvernata de planeta Saturn. Asocierea este cu: meditatie, planificare, casa, gospodarie si comunicare.
  • Duminica – zi guvernata de catre Soare. Asocierea este cu: bunatate, frumusete, spiritualitate, prosperitate si putere.