Zodia Berbec

Berbecul este primul semn al zodiacului european si este guvernat de către planeta Marte iar elementul primordial al Universului, atribuit acestei zodii este Focul. Berbecul face parte din cele 4 elemente care alcătuiesc Crucea Cardinală: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Pentru a te bucura de protecția astrală a zodiei Berbecului trebuie să fi născut în perioada 21 Martie – 20 Aprilie.

În general, persoanele născute în zodia Berbecului se caracterizează prin: sinceritate, entuziasm, individualism, curaj și ambiție. Pe lângă aceste aspecte, un alt element foarte important care caracterizează persoanele născute în semnului zodiacal al Berbecului, este inteligența decare dau dovadă de fiecare dată. Ori de câte ori este nevoie de o minte ageră, primul care se va prezenta la apel va fi nativul din berbec. El își va arata calitățile pozitive de mai sus și nu doar atât, ci va și acționa conform cerințelor situației în care se află, inteligența sa îl va ajuta de fiecare dată să ia cea mai bună decizie.

Un alt aspect pozitiv care caracterizează zodia berbecului este generozitate, nativii acestei zodii nu se vor feri niciodată să-și ofere cu vârf și îndesat, sprijinul, indiferent de ce natură, pentru semenii lor care au nevoie de așa ceva.

Dacă este să analizăm puțin și partea negativă a nativilor născuți în zodia Berbecului, principalul aspect care trebuie menționat aici este puterea lor de respingere. De fiecare dată când apare ceva nou în viața lor, primul lucru pe care îl vor face este să respingă acel ceva. Abia după ce analizează situația, abia atunci își vor da acceptul dacă este cazul.

Conform horoscopului dragostei, nativii din berbec se înțeleg cel mai bine pe plan sentimental cu nativii din Săgetător și Leu.
Zodia Berbec
Lucruri interesante de știut despre persoanele născute în zodia Berbec:

  • Ziua lor norocoasă din săptămână este Marți – atunci vor avea productivitate maximă.
  • Metalul asociat acestei zodii este Cuprul.
  • Cifre norocoase: 1 și 9.
  • Floarea asociată zodiei Berbec este Caprifoiul.
  • Piatra prețioasă și norocoasă a berbecului este Diamantul.
  • Culoarea preferată a berbecilor este Roșu.
  • Fructul preferat al nativilor din Berbec este Portocala.

Dea lungul timpului în zodia Berbecului s-au născut persoane celebre precum: Leonardo Da Vinci, Vicent Van Gogh sau Hans Christian Andersen.