Acasa / Zodiac European / Zodia Capricorn

Zodia Capricorn

Capricornul este cel de-al zecelea element al zodiacului european și este guvernat de către planeta Saturn. Din lista de elemente primordiale ale Universului, zodiei Capricornului îi este atribuit Pământul – este o zodie de pământ. Alături de Berbec, Rac și Balanță, Capricornul este unul din cele patru elemente ale Crucii Cardinale. Pentru a te bucura de protecția astrală oferită de zodia Balanței, trebui să fi născut în perioada 21 Decembrie – 19 Ianuarie.

În general, persoanele născute în zodia Capricornului sunt o fire: inteligentă, serioasă, ambițioasă, responsabilă, pragmatică și cu un simț al umorului destul de bine dezvoltat. Trebuie neapărat menționat despre Capricorni că sunt o fire analitică care poate oferi soluție la orice problemă, atunci când deține putere de decizie. În momentul în care Capricornul trebuie să muncească sub ordinul cuiva, lucrurile se schimbă radical. Randamentul lor scade exponențial, făcând acest lucru ei nu se simt deloc în largul lor. Capricornii sunt persoane care țintesc foarte sus și nu se lasă până nu-și ating ținta propusă.

Zodia CapricornÎn ceea ce privește trăsăturile negative ale persoanelor născute în zodia Capricornului, acestea nu sunt foarte multe, dar suficiente încât să le lărgească latura negativă. Prin felul lor de a fi, Capricornii sunt o fire negativă și pesimistă, ei nu cred până nu văd cu ochii lor și pot găsi nod în papură oricând și pentru orice. În partneriate e bine ca niciodată să nu fi contra unui Capricorn pentru că acesta e foarte încăpățânat și nu se va lăsa până când nu va avea câștig de cauză. Va face întoarce lucrurile în așa fel încât să câștige pe bună dreptate.

Conform zodiacului dragostei, persoanele născute în zodia Capricornului se înțeleg cel mai bine pe plan sentimental și relațional cu persoanele născute în Taur și Fecioară.

Câteva lucruri interesante și bine de știut despre persoanele născute în zodia Capricornului:

  • Ziua norocoasă a săptămânii pentru nativii din zodia Capricornului este Sâmbăta – este acea zi în care ei se simt în largul lor.
  • Metalul ascociat zodiei Capricornului este Argintul.
  • Cifrele norocoase pentru nativii acestei zodii sunt 8 și 2.
  • Piatra prețioasă și aducătoare de noroc, pentru Capricorni este Onixul.
  • Culorile asociate acestei zodii sunt Negru și Gri.
  • Floarea asociată zodiei Capricorn este Garoafa.
  • Fructul potrivit pentru zodia Capricornului este Mărul.

Dea lungul timpului în zodia Capricornului s-au născut celebrități precum: Isaac Newton, Louis Pasteur, Richard Nixon sau Stephen Hawking.