Acasa / Horoscop Dragoste / Compatibilitatea in dragoste a zodiilor

Compatibilitatea in dragoste a zodiilor

Compatibilitatea in dragoste a zodiilor este un subiect destul de delicat si care, daca nu este privit din unghiul potrivit poate genera confuzie sau poate da false impresii. Pe internet se gasesc fel si fel de calculatoare a compatibilitatii dintre diferite semne zodicale, dar aproape niciunul dintre ele nu ofera si explicatii adiacente.

De unde stim daca doua semne zodiacale sunt compatibile?

Astrologia Occidentala, cea care ne prezinta zodiacul european impartit in 12 parti distincte, tot ea imparte semnele zodiacale in patru mari categorii: de apa, de pamant, de foc si de aer. Categoria semnelor de apa contine zodiile: Rac, Scorpion si Pesti. Grupa semnelor zodiacale de pamant contine zodiile: Taur, Capricorn si Fecioara. In grupa semnelor zodiacale de foc se inscriu zodiile: Berbec, Leu si Sagetator. Iar in ultima categorie, in cea semnelor zodicale de aer se inscriu zodiile: Balanta, Varsator si Gemeni.

Una dintre legile naturii ne invata ca daca doua lucruri se compenseaza unul pe altul sau daca depind unul de altul, atunci intre acestea va exista armonie. Exact la fel trebuie privita si compatibilitatea dintre semnele zodiacale. Daca intre doua semne zodiacale exista motive de compensare reciproca sau o anumita relatie de dependenta, atunci armonia va fi evidenta.

Cu totii stim ca focul nu poate arde fara oxigen sau grosso modo spus, aer, la fel nici pamantul nu poate fi roditor fara apa. Exact la fel trebuie privita si relatia dintre dinte cele 4 mari grupe de semne zodiacale, doua cate doua.

Compatibilitatea in dragoste dintre semnele zodiacale de foc si cele de aer:

Cand doi nativi semne zodiacale se intalnesc, fiecare semn facand parte dintr-una dintre cele doua categorii, situatia este una cat se poate de buna. Vor fi fascinati unul de altul, nu doar ca vor avea impresia ca au gasit ceea ce cautau de-o viata, dar chiar asa s-ar putea sa fie. Schimbul de idei dintre cei cei doi este in dublu sens, in adevaratul sens al cuvantului. Exista comunicare cu adevarat. Amandurora le place sa tina in nivel de prospetime in interiorul relatiei, iar acest lucru poate fi realizat prin incercarea de lucruri noi, lucruri pe care nu au avut curajul sa le incerce atunci cand erau singuri.

Pe de alta parte, doi nativi (foc-aer sau invers) implicati intr-o relatie de dragoste nu doar ca vor incerca sa imparta lucrurile bune, dar vor fi alaturi si in situati mai putin placute. Se vor sprijini unul pe altul, ca si cum problema ar fi personala, adica a fiecaruia si nu doar a unuia dintre ei.

Compatibilitatea in dragoste dintre semnele zodiacale de pamant si cele de apa

Orice relatie de iubire dintre doi nativi (pamant-apa sau invers) incepe cu pasi mici, dar care formeaza o temelie solida in timp. Fiecare dintre cei doi doreste sa aiba o anumita siguranta inainte de a face urmatorul pas. Ei nu vor sa cada prada unei persoane care nu stie sa aprecieze iubirea. Motiv pentru care, la inceput, chiar poate exista falsa impresia a incompatibilitatii, dar ulterior isi vor dovedi unul altuia ca sunt meniti sa fie impreuna. Cand primesc dovada de siguranta si de iubire, lucrurile se schimba radical. Relatia fiind construita pe o temelie solida, va fi una de durata si destul de greu de distrus.

Nativii de acest fel, implicatii intr-o relatie de iubire vor cauta tot timpul sa rezolve lucrurile pe o cale pasnica si sa-si multumeasca partenerul de viata. Desi nu au pretentii foarte mari, ei se vor bucura foarte mult vazand ca partenerul de viata isi da toata stradania sa le faca lucrurile pe plac. Acest lucru fiind unul dintre ingredientele unei relatii de succes dintre semnele de apa si cele de pamant.

Intr-o serie de  articole viitore va fi prezentata si compatibilitatea in dragoste dintre: semnele de apa si cele de aer, dintre semnele pamant si cele de foc, dar si dintre nativii aceluiasi semn zodiacal.